Zorgverzekering 18 jaar

Net 18 geworden? Gefeliciteerd! Helaas komen bij 18 worden ook een aantal dingen kijken waar je misschien niet op zit te wachten. Een daarvan is de zorgverzekering.

18 jaar? Eigen zorgverzekering

Tot je 18e ben je gratis meeverzekerd voor zorg met je ouders of verzorgers. Na je 18e moet er ook voor jou premie betaald worden. Je hebt sinds je geboorte al een eigen zorgverzekering, vanaf je 18e moet er echter ook voor worden betaald.

Op de polis van je ouders

Veel jongeren kiezen ervoor bij dezelfde zorgverzekeraar als hun ouders te blijven, terwijl de ouders de rekening voldoen. Dit wordt ook wel ‘ingeschreven staan op de polis van je ouders’ genoemd. Bijna altijd is het echter zo dat dit een dure optie is.

Besparen met je eigen zorgverzekering

Misschien willen je ouders dat je voor jezelf een zorgverzekering afsluit. Gelukkig bestaan er speciaal voor jongeren zorgverzekeringen die een stuk goedkoper zijn dan de meer uitgebreide zorgverzekeringen. Een jongeren zorgverzekering is bijna altijd een online zorgverzekering, waarbij je via internet al je zorgzaken regelt. Ook heb je vaak minder dekking voor sommige zaken, zoals geestelijke gezondheidszorg of fysiotherapie.