Wees verzekerd van de beste zorg

Gepost op door in de categorie zorgnieuws

Het nieuwe verzekeringsjaar 2015 gaat binnenkort van start en er zijn veel veranderingen die in de zorg zullen worden doorgevoerd. Dat brengt voor veel mensen onzekerheid met zich mee. Ze lijken soms onvoldoende tijd te hebben zich goed voor te bereiden op de veranderingen die hen te wachten staan. Ook jij wilt natuurlijk verzekerd zijn van de beste zorg in 2015. Dat betekent dat jij je nu alvast moet gaan verdiepen over waar jij je zorgverzekering in 2015 wilt gaan afsluiten. Je hebt tot en met 31 december 2014 om over te stappen naar een andere verzekeraar.

Goedkoop is niet altijd goed, kies voor kwaliteit

Vaak wordt bij het vergelijken van zorgverzekeringen de druk gelegd op het kiezen van een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering. Toch is dit niet altijd handig. Want jezelf goedkoop verzekeren wil niet altijd zeggen dat je ook verzekerd bent van de beste zorg. Daarom zal het uitgangspunt moeten zijn wat jij nodig hebt of nodig zou kunnen hebben in het volgende verzekeringsjaar.

November is de beste maand om zowel de zorgpremies als de voorwaarden van alle zorgverzekeraars met elkaar te gaan vergelijken. Op 18 november 2014 moeten alle zorgverzekeraars deze namelijk hebben bekendgemaakt. Hoewel de dekking van alle basisverzekeringen gelijk zijn, kun je wel kijken naar de mogelijkheden die worden geboden met betrekking tot keuzes maken voor zorgverleners.

De vrije zorgkeuze voor een specialist of arts

De vrije keuze voor een arts of specialist is erg belangrijk voor veel verzekerden. Hier gaat veel in veranderen het komende verzekeringsjaar. Als jij verzekerd wilt zijn van de beste zorg, kies je natuurlijk voor de beste zorg en daarom ook het liefst voor een arts of specialist waar jij daadwerkelijk iets aan hebt. Kies je voor een zorgverzekering met een beperkte vrije zorgkeuze, dan wordt het veel lastiger om verzekerd te zijn van de beste zorg. Als je veel waarde hecht aan een vrije zorgkeuze, dan kun je het beste kiezen voor de restitutiepolis.

Welke zorgbehoefte heb je in 2015?

Een goede zorgverzekering is een verzekering die volledig aansluit op jouw wensen of behoeften, of eentje die daar in elk geval zo dicht mogelijk bij zit. Probeer voor jezelf in te schatten welke zorgbehoefte je in 2015 hebt. Als je gezond bent is dit wat lastiger in te schatten dan wanneer je chronisch ziek bent. Daarom zou je ook kunnen kiezen voor een aanvullende zorgverzekering die aansluit op jouw leeftijdscategorie. Voor elke leeftijdscategorie zijn er verschillende zorgverzekeringen af te sluiten. Kortom, kies voor kwaliteit en laat je niet met een fluitje het riet insturen.

Geschreven door:

admin

Nog geen reacties

Reageer